Ίσως πιστεύετε ότι η ενυδάτωση είναι κάτι που αφορά μόνο τα άτομα με ξηρό δέρμα. Κι όμως, μια ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι το ίδιο σημαντική με έναν ενυδατωμένο οργανισμό. Το σώμα μας χρειάζεται σωστή ενυδάτωση για να φαίνεται και να είναι υγιές και φυσικά το ίδιο ισχύει και για το δέρμα μας!

Ενυδάτωση τώρα!
Ένας από τους καλύτερους τρόπους να διατηρήσετε ενυδατωμένη την επιδερμίδα σας είναι να είστε σίγουρες πως έχετε επιλέξει τα κατάλληλα προϊόντα. Παρόλο που μπορείτε εύκολα να διαλέξετε οποιαδήποτε φόρμουλα από το κατάστημα καλλυντικών ή το φαρμακείο της γειτονιάς σας, είναι σημαντικό όμως να ρωτήσετε και τον φαρμακοποιό σας κάνοντας μια πλήρη περιγραφή του δέρματός σας και των αναγκών του.

The Top Moisturizers
Το υαλουρονικό οξύ έχει την ικανότητα να διατηρεί 1.000 φορές το βάρος του σε νερό. Ως ισχυρός ενυδατικός παράγοντας δρα σαν σφουγγάρι που απορροφά νερό και το «κλειδώνει» στην επιδερμίδα. Το αποτέλεσμα; Ενυδατωμένο δέρμα που φαίνεται πολλά χρόνια νεότερο.

Η γλυκερίνη, η οποία δρα επίσης ως ενυδατικό συστατικό, προσελκύει και διατηρεί την υγρασία στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτό το συστατικό αναπλήρωσης του δέρματος χρησιμοποιείται σε πληθώρα ενυδατικών προϊόντων, αφήνοντας το δέρμα απαλό και λαμπερό.

Τα περισσότερα από τα αιθέρια έλαια μπορούν να απορροφηθούν γρήγορα από την επιδερμίδα, παρέχοντας άφθονη ενυδάτωση και απαλότητα. Μερικά από τα πιο δημοφιλή είναι το έλαιο argan, jojoba, αβοκάντο, καλέντουλα και πολλά άλλα.

Σε αντίθεση με άλλα ενυδατικά συστατικά, όπως το υαλουρονικό οξύ, η πανθενόλη έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα να ενεργεί και ως μαλακτικό συστατικό. Από τη μία λοιπόν προσελκύει και δεσμεύει την υγρασία στο δέρμα, ενώ από την άλλη «σφραγίζει» τις ενοχλητικές ρωγμές.

Τα 6 βήματα για τέλεια ενυδάτωση

  • Βρείτε την ενυδατική κρέμα που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας.
  • Εφαρμόστε αντηλιακό καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό με SPF30 ή μεγαλύτερο. Εφαρμόστε κάθε δύο ώρες, μετά το κολύμπι ή την εφίδρωση.
  • Τακτικός καθαρισμός. Πλύνετε το πρόσωπό σας καθημερινά. Χρησιμοποιήστε ζεστό (όχι καυτό) νερό και ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου.
  • Στο μπάνιο χρησιμοποιήστε ένα ήπιο αφρόλουτρο με ενυδατική κρέμα. Ξεπλύνετε καλά. Περιορίστε το μπάνιο σας σε μία φορά την ημέρα και όχι περισσότερα από 5 έως 10 λεπτά.
  • Εφαρμόστε την ενυδατική κρέμα ενώ το δέρμα σας είναι ακόμα βρεγμένο. Μετά το μπάνιο ή το ντους, σκουπίστε ταμποναριστά το σώμα σας με μια πετσέτα. Στη συνέχεια, εφαρμόστε την ενυδατική κρέμα για να «παγιδεύσετε» το νερό στο δέρμα σας. Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας, ίσως θελήσετε να εφαρμόσετε την ενυδατική κρέμα σας 2-3 φορές την ημέρα.
  • Ενυδατώστε τα χέρια σας κάθε φορά που τα πλένετε. Αν και συχνά τα παραμελούμε, τα χέρια μας έχουν μεγαλύτερη έκθεση σε ερεθιστικούς παράγοντες από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος.